Gratis e-book over de voordelen van MAP

EVERE - MAP (Modified Atmosphere Packaging) houdt in dat de lucht in de voedselverpakking vervangen wordt door een specifieke gassamenstelling. Op die manier kan de houdbaarheid van het voedsel aanzienlijk verlengd worden zonder dat daar chemische conserveringsmiddelen of stabilisatoren voor nodig zijn.

Bovendien blijft de voeding er langer aantrekkelijk uitzien en blijven kleur, smaak en voedingswaarde beter behouden. In principe hebben alle voedingsmiddelen waarvan de houdbaarheid vermindert als ze aan lucht worden blootgesteld baat bij MAP:

  • Vlees en gevogelte
  • Kant-en-klaarmaaltijden (pizza’s, quiches, warme maaltijden, sandwiches)
  • Zuivelproducten (gesneden en geraspte kaas, melkpoeder)
  • Bakkerijproducten (brood, gebak, koekjes)
  • Droge voeding (noten, koffie, instant aardappelpuree)
  • Groenten en vers fruit (sla, geraspte wortel, fruitsalades)
  • Zeevruchten (vis, visfilet, zeevruchten)

Daarnaast is MAP ook bijzonder geschikt voor vleesvervangers, kant-en-klaar maaltijden op basis van alternatieve proteïnen, enzoverder.  

Omdat MAP-oplossingen altijd maatwerk zijn – en de juiste samenstelling onder meer afhankelijk is van het voedingsproduct in kwestie – heeft Air Liquide een verhelderend gratis e-book over Modified Atmosphere Packaging uitgewerkt waarin alle belangrijke facetten in klare taal worden uiteengezet.





Laatste nieuws